2015-12-11 10:04:08

Projekt "Poduzetništvo i obrtništvo je IN"

Dana 11.12.2015. učenici 3.C, 3.D i 3.E razreda sudjelovali su na  radionicama u sklopu projekta  "Poduzetništvo i obrtništvo je IN". Korištenjem e-learning platforme sudjelovali su u neformalnom obliku učenja o poduzetništvu. Više pod ::opširnije::. 

Promotivna radionica održana je u našoj Školi 11.12.2015. godine, sudjelovalo  je 30 učenika.

Učenicima su tijekom cjelodnevne radionice prezentirani pozitivni primjeri iz poduzetništva, potrebne osnovne poduzetničke kompetencije,  prednosti pokretanja vlastitog posla, cjeloživotno učenje u cilju osobnog i profesionalnog napretka. Uz pomoć kompjutera, laptopa, tableta i mobitela pristupili su materijalu za učenje o poduzetništvu prilagođenom njihovom uzrastu i dosadašnjim kompetencijama.

Učenici i nastavnici izrazili su vrlo pozitivno mišljenje o kreiranom nastavnom materijalu koji im je na lagan i zanimljiv način približio poduzetništvo te im je dostupan za daljnje samostalno učenje na platformi uz podršku Obrtničkog učilišta.

Na pitanje što je poduzetnik 19,23% u je odgovorilo da to osoba koja brzo zaradi novac; i 53,85% je odgovorilo da je to osoba koja ulaže novac u određeni poslovni poduhvat;  11,54% u  je odgovorilo da je to osoba koja uvijek zarađuje; a 11,54% u Zagrebu je odgovorilo da je to osoba koja ne mora raditi cijeli dan.

Izlazne ankete su pokazale da  57,69% učenika planira u budućnosti pokrenuti vlastiti posao, 80,77% žele biti neovisni, 88,46% u Zagrebu misli da se poduzetništvo može naučiti, 100 % učenika smatra da samostalni posao nosi rizik od čega ih je  96,15% spremno preuzeti taj rizik, 75% učenika bi se odlučilo za pokretanje obrta ili poduzeća,  96,15% učenika sudionika promotivne radionice je odgovorilo da im se sviđa učenja preko Loomen platforme s čim nisu prije bili upoznati.    

Obrtničko učilište izradilo je interaktivnu web stranicu s materijalima EBC*L usklađenim s RH propisima i praksom koja je na raspolaganju sudionicima promotivnih radionica. Ovime se osigurava neformalno učenje uz upotrebu IT tehnologija. Voditelji radionice su bili: Goran Švast i Tamara Vojvoda.

Ciljevi projekta su:

- promjena negativnog stava prema poduzetništvu,

- informiranost  mladih o mogućnostima pokretanja vlastite tvrtke/obrta,

- stjecanje poduzetničkih kompetencija kroz neformalne oblike učenja e-learning metodom korištenjem interaktivne web stranice s materijalima za samostalno učenje.


Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija Zagreb