2019-12-02 08:57:54

Završna konferencija projekta "Pismenost za sadašnjost i budućnost"

Dana 28.11.2019. održana je svečana završna konferencija projekta "Pismenost za sadašnjost i budućnost".

Svečanosti su prisustvovali članovi timova iz naše škole i škole partner, OŠ Sesvetska Sela, učenici koji su sudjelovali, naš ravnatelj gdin Josip Rodin te ostali uvaženi gosti te obrtnici. Na konferenciji su predstavljeni rezultati projekta te dojmovi sudionika.

Sve slike možete vidjeti ovdje ili pod opširnije. Vijest obrtničke komore vidi ovdje.

 

Projekt „Pismenost za sadašnjost i budućnost“ odobren je za provedbu u ukupnom iznosu od 896.753,96 HRK  od Ministarstva znanosti i obrazovanja u okviru poziva  Unapređenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja. Projekt se provodi u razdoblju 30.11.2017. do 30.11.2019. godine i u cijelosti je financiran iz EU potpore na temelju ugovora br. UP.03.02.2.03.0014.

Projekt je usmjeren na poticanje čitalačke, digitalne i financijske pismenosti učenika osnovne i strukovne škole. Odgojno obrazovni radnici Škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija i Osnovne škole Sesvetska Sela educirani su putem stručnog usavršavanja za razvoj izvannastavnih aktivnosti unutar školskog kurikuluma za unaprjeđenje čitalačke, digitalne i financijske pismenosti kod učenika kao ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje.

Razvijene su i provedene 4 izvannastavne aktivnosti:

za učenike Osnovne škole Sesvetska Sela:

„Novac- dokument jezika i pisma“

„Čitam, pišem, pamtim

za učenike Škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija:

„Ja na tržištu rada“

„Učenički obrt“

Tijekom pripreme provedbe izvannastavnih aktivnosti izrađeni su materijali koji su dostupni na repozitoriju www.smimk.hr i http://os-sesvetska-sela-zg.skole.hr), te su pozvani svi zainteresirani za korištenje s ciljem unaprjeđenja čitalačke, digitalne i financijske pismenosti.

Učenici su iskazali izniman interes za sudjelovanjem u navedenim izvannastavnim aktivnostima; planirano je bilo ukupno 48 učenika, ostvareno je 80.

Detaljnije o provedenim aktivnostima i rezultatima izvijestili su nastavnici na konferenciji.        

 

  

 

                                                                                      


Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija Zagreb