preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored zvona


Raspored zvona po učionicama nalazi se desno!

Dokumenti

Obavijest!
Ovjere kopija svjedodžbi
(za nastavak školovanja)

škola nije ovlaštena vršiti,
te se iste obavljaju kod javnog bilježnika!Slike maturanata u godišnjaku maturanata!

Svi dokumenti škole se nalaze pod Dokumenti na lijevoj strani gore u izborniku!

INNOvative methods and practice in VET – INNOVET

                       

 

Potprogram Leonardo da Vinci-strukovno obrazovanje

Aktivnost: mobilnost stručnjaka u strukovnom obrazovanju

Naziv projekta: „INNOvative methods and practice in VET – INNOVET“

Broj ugovora: 2013-1-HR1-LEO03-03075

18.-24.svibnja 2014. Omnia, Finska

Agencija za mobilnost i programe EU odobrila je sredstva za provedbu projekta Obrtničkom učilištu-koordinatoru i partnerima: Srednja škola Dugo Selo, Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija Zagreb i Ministarstvo poduzetništva i obrta.

Cilj projekta: povećati stručna znanja, vještine i kompetencije, usavršavanje postojećih znanja, razmjena iskustava, praćenje trendova i novih metoda u strukovnom obrazovanju i obrazovanju odraslih, upoznavanje s novim didaktičkim i pedagoškim pristupima u strukovnom obrazovanju, poticanje mobilnosti i suradnje  svih razina uključenih u strukovno obrazovanje (državna tijela, obrazovne ustanove i realni sektor).

U projektu sudjeluje  20 sudionika svih razina vezanih uz strukovno obrazovanje: zaposlenici, predavači, obrtnici, volonteri i  suradnici; nastavnici i ravnatelji škola partnera – svi su uključeni u realizaciju programa strukovnog obrazovanja (učenika i odraslih).

Specifični ciljevi projekta su: unapređenje kvalitete i inovacija u sustavu strukovnog obrazovanja od kreatora politike VET do ustanova  i poduzetnika, stjecanje novih znanja i vještina uz prijenos dobre prakse za 20 osoba sudionika (zaposlenika,  predavača, obrtnika-suradnika, nastavnika i volontera) u strukovnom i obrazovanju i odraslih,  i povezivanju obrazovanja s potrebama tržištema rada u suradnji s poslodavcima.

Partner Omnia je odabran za domaćina upravo zbog svojih referenci u organizaiciji i provođenju strukovnog obrazovanja (srednjoškolskog i obrazovanja odraslih) te veze s realnim sektorom u provedbi praktičnog dijela obrazovanja. Godišnje  se u Omniji obrazuje oko 10.000 polaznika na nekoliko lokacija u sastavu centra.  Omnia pruža programe kontinuiranog strukovnog obrazovanja (osposobljavanja i usavršavanja) u područjima u kojima partneri iz RH  provode isto (osobne usluge, graditeljstvo, turizam i ugostiteljstvo, strojarstvo, kemijska tehnologja, elektrotehnika i računalstvo) te će sudionici razmijeniti znanja, iskustva i primjere dobre prakse iz tih područja.

Partner Omnia u redovnim aktivnostima surađuje s lokalnom zajednicom, institucijama i poduzetnicima, a način suradnje je od posebnog interesa za sve sudionike radi podizanja razine kvalitete obrazovne ponude vezane uz potrebe tržišta rada.

Okvirni program rada uključuje posjete, prezentacije  centara i održavanje radionice u sklopu Omnia:

- Omnia Vocational College, srednjoškolsko strukovno obrazovanje (20 zanimanja)

- Adult Education Centre- strukovno  i specijalističko obrazovanje odraslih, karijerno savjetovanje

- Apprenticeship Training Centre koji pruža obrazovanje kroz praksu (80%) i  teoretsku nastavu (20%).

- Inno Omnia- Suradnja s poduzetnicima/obrtnicima na promociji VET i kontinuirano obrazovanje istih za rad s naučnicima

 

Trajno usklađivanje obrazovanja s potrebama tržišta rada, vještinama i kompetencijama prema potrebama obrtnika, izgradnja VET sustava koji omogućuje cjeloživotno učenje, mobilnost i povećanje konkurentnosti na EU tržištu rada te inovativne metode razmatrat će se u sektorima: osobne usluge, graditeljstvo, turizam, strojarstvo, elektrotehnika, IT i poduzetničke vještine, s ciljem stjecanja znanja radi prijenosa i primjene u Obrtničkom učilištu i u partnerskim organizacijama.

Strukovno obrazovanje potrebno je povezati s  kompetencijama koje traže poslodavci, vodeći računa o ishodima učenja. Praksa pokazuje da učenici po završetku škole nemaju dovoljno praktičnih znanja te su promjene nužne. Kontinuirano usavršavanje svih stručnjaka uključenih u projekt i prijenos primjera dobre prakse iz Finske, omogućit će približavanje  EU standardima u obrazovanju te povećali postotak osoba uključenih u cjeloživotno učenje .

U Finskoj je razvijena uspješna i raznovrsna praksa obrazovanja i učenja, priznavajući sve oblike obrazovanja i učenja. U projekt  su uključene osobe i institucije koje  kreiraju, provode i razvijaju strukovno obrazovanje u cjelini na svim razinama. Sudionici će unaprijediti i usavršiti postojeća znanja, vještine i sposobnosti potrebne u radu s odraslima i učenicima te razmijeniti iskustvo s kolegama iz Finske i tako ostvariti cilj uzajamnog učenja.

Zaposlenici Učilišta i predavači, suradnici, nastavnici škola, usporedit će  sadržaj obrazovnog programa za određena strukovna zanimanja, metode rada, omjer teorijskog i praktičnog obrazovanja, ishode učenja, metode karijernog savjetovanja u primjeni, kao i nove pristupe u obrazovanju koje koriste u Finskoj.

Djelatnost Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih su poslovi planiranja, razvijanja, organiziranja, provedbe, praćenja i unapređivanja sustava strukovnog obrazovanja i obrazovanja odraslih u RH te su pozvani i predstavnici Agencije da su sudjeluju u projektu, u cilju uvođenja inovativnih pristupa i stjecanja znanja koja mogu doprinijeti svekolikom razvoju strukovnog obrazovanja, na temelju dosadašnje suradnje na osmišljavanju radionica za obrazovanje odraslih.

Predstavnici MINPO-a ,osim uvida u provođenje, razmijenit će iskustvo u donošenju akata i organizaciji VET sustava u Finskoj, suradnju s drugim tijelima, zajednicom, način praćenja i revidiranje te uvođenje nužnih promjena u sustav.

Primjeri dobre prakse u strukovnom obrazovanju pridonijet će višoj razini rada i stvoriti temelj za daljnji razvoj stručnih programa za strukovna zanimanja u skladu sa zahtjevima tržišta.

Neovisna komisija (Upravno vijeće) Obrtničkog učilišta izvršit će odabir sudionika na transparentan način, dok će partneri na temelju utvrđenih kriterija predložiti svoje predstavnike.

Radni jezik za vrijeme projekta mobilnosti bit će engleski, te će stoga Obrtničko učilište organizirati pripreme iz engleskog jezika, kao i kulturološke pripreme, koje su svi odabrani sudionici obvezni pohađati.

Prijavni obrazac zatražite na e-mail: projekti@obrtnicko-uciliste.hr

 

 

 

Priloženi dokumenti:
Izvjesce - projekt INNOVET.docx

 

Klikni na letak ovdje!

Promo video škole - klikni

Video o upisima u 1. srednje - klikni

Školski list, Gradijator br. 9


Najbolji smo!

  


Zanimanja- programi
 
Strojarski tehničar  (4 god.) NOVO!
 
Instalater kućnih instalacija "JMO"
 
Instalater grijanja i klimatizacije "JMO" ili "C"
 
Plinoinstalater "JMO"
 
Vodoinstalater "JMO"
 
Rukovatelj samohodnim građ. strojevima "B"
 
Bravar "C"
 
Za pregledavanje sadržaja programa klikni na program!

Praksa

Licencirane tvrtke za naukovanje po zanimanjima (JMO)

Za zanimanja koja nemaju oznaku "JMO" (jedinstveni model obrazovanja), praksa se može obavljati i u nelicenciranim tvrtkama!


Projekti

Natjecanja
Izlučna natjecanja učenika - disciplina Kućne instalacije
Domaćin
Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija Zagreb
23.04.2021.
 
Bilten natjecanja 

Državno natjecanja učenika - disciplina Kućne instalacije
Domaćin
Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija Zagreb
11.-13.svibnja 2021.

Informiranje

Službenik za informiranje Škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija je Josip Rodin, prof.


Škole partneri

Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 4. 2013.

Ukupno: 1065966
Danas: 157
preskoči na navigaciju