preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored zvona

SMJENA SAMO UJUTRO:
1.  8:00 -   8:45
2.  8:50 -   9:35
3.  9:40 - 10:25
4.  10:55 - 11:40
5.  11:45 - 12:30
6.  12:35 - 13:15
7.  13:20 - 14:00

Dokumenti

Obavijest!
Ovjere kopija svjedodžbi
(za nastavak školovanja)

škola nije ovlaštena vršiti,
te se iste obavljaju kod javnog bilježnika!Slike maturanata u godišnjaku maturanata!


 

Stručna praksa u Francuskoj (instalateri grijanja i klimatizacije i vodoinstalateri)

Dana 23.3.2019. grupa učenika i pratitelj prof. Josip Rodin otputovala je u Francusku, Toulouse.

Slike od 1.dana i puta pogledajte ovdje!

Slike s prakse iz prvog tjedna ovdje! Slike s prakse iz drugog tjedna ovdje!

Slike s izleta na Pirineje ovdje!  Slike - zadnji dani i dodjela priznanja ovdje!

 

 Roditeljski sastanak s grupom koja ide u Francusku, Toulouse održan je u tjednu 11.-15.3.2019.

Ovdje možete pogledati prezentaciju i upute za sudionike projekta. Ovdje su slike s roditeljskog sastanka.Škola za montažu instalacija

metalnih konstrukcija

Sv. Duh 129, Zagreb

PROJEKT „IMprove Competences“ – IMCO,

Broj ugovora: 2018-1-HR01-KA102-047231

 

Toulouse/Francuska,  23.03.-07.04.2019.

Predmet:

Poziv na dostavu prijava za sudjelovanje VODOINSTALATERI I INSTALATERI GRIJANJA I  KLIMATIZACIJE

 

Pozivamo učenike koji se obrazuju za zanimanja vodoinstalater i instalater grijanja i klimatizacije da se prijave za stručnu praksu u Francuskoj, koja se provodi u okviru odobrenog projekta u sklopu programa Erasmus+.

Partner domaćin je Compagnons du Tour de France Occitanie koji će osigurati tvrtke u kojima će učenici provesti stručnu praksu sukladno dogovorenom programu rada.

Prijave se zaprimaju putem popunjavanja priloženog prijavnog obrasca i motivacijskog pisma putem e-maila: project.gaswat@gmail.com ili osobno u tajništvu Škole.

Rok za dostavu je 03.12.2018. godine.

Komisija za odabir sudionika će sukladno usvojenom načinu bodovanja izraditi rang listu te objaviti odluku o odabiru, uz dva učenika rezerve. Svi zainteresirani će imati uvid u način bodovanja i odluke. Žalbe će se zaprimati pisanim putem 7 dana od objave odluke.

Svi odabrani učenici obvezni su pohađati pripreme koje organizira škola (stručne, pedagoške, kulturološke i jezične-engleski jezik), o čemu će se voditi evidencija.

Škola i partner su se dogovorili da će se primijeniti ECVET- to je europski alat za prijenos, prikupljanje i priznavanje ishoda učenja stečenih tijekom međunarodne mobilnosti. Škola će s partnerom potpisati Memorandum o razumijevanju te će utvrditi skup aktivnosti s ciljem stjecanja novih i/ili proširivanja stečenih znanja, vještina i kompetencija, kao i povezivanja novostečenih s prethodno stečenim. Sudionicima se nudi mogućnost upoznavanja suvremenih tehnologija i različitih kultura, učenja jezika te stjecanja radnog iskustva u inozemstvu, čime povećavaju svoju konkurentnost na tržištu rada.

Polaznikova znanja, vještine i kompetencije stečene tijekom mobilnosti, a prethodno dogovorene sporazumom među partnerima, ocjenjuje i dokumentira ustanova domaćin. Škola i partner će dogovoriti način ocjenjivanja i praćenja koji će se primijeniti tijekom mobilnosti te će svaki sudionik ostvariti 3 kreditna boda stečena u inozemstvu.

ŠMIMK iz odobrenih sredstava za organizaciju organizira za sudionike prijevoz , putno i zdravstveno osiguranje  te osiguranje privatne odgovornosti za vrijeme obavljanja stručne prakse kod poslodavca. Iz sredstava individualne potpore financirat će se troškovi smještaja, prehrane (doručak obavezno, a ručak ili večera opcionalno), lokalnog gradskog prijevoza te kulturološki program za vrijeme boravka u inozemstvu koji će se odvijati uglavnom vikendom. Nakon podmirenja ugovorenih troškova s partnerom, preostali iznos bit će uplaćen sudionicima na račune.

S učenicima u pratnji putuje jedan nastavnik/ca. Školi je Agencija za mobilnost i programe EU odobrila boravak nastavnika u pratnji u trajanju od 7 dana, no zbog sigurnosti naše djece škola će iz sredstava organizacije financirati boravak nastavnika u cjelokupnom trajanju mobilnosti, odnosno 16 dana s putovanjem.

O PARTNERU:

Compagnons du Tour de France Occitanie jedan je od 16 obrazovnih centara nacionalnog udruženja obrtnika Compagnonnique. Obrazovanje je organizirano na principu 50% nastave – 50% praksa u obrtima i tvrtkama, na osnovu jedinstvenog francuskog sustava stjecanja znanja i vještina povezanih s obrtima. Sustav je spoj različitih metoda i procesa prijenosa znanja (državna i međudržavna obrazovna putovanja poznata kao razdoblje Tour de France, obrazovanje u školama uobičajenom nastavom i stručna praksa). Obrazovanje traje od tri do pet godina tijekom kojeg polaznici svakih šest mjeseci mijenjaju mjesta i gradove u kojima se obrazuju u strukovnim centrima diljem Francuske, a praksu obavljaju u obrtima čiji su vlasnici-obrtnici članovi udruženja. Vlasnici su bivši polaznici programa obrazovanja koji su otvorili svoje obrte te postali članovima udruženja i mentori polaznicima koji kod njih obavljaju praksu. Školovanje završava završnim radom koji pregledavaju mentori – obrtnici. Time se proširuje broj članova, stvaraju nova radna mjesta, mjesta stručne prakse s mentorima u sustavu. Unutar udruženja djeluje ukupno 16 strukovnih centara za redovno i kontinuirano obrazovanje, koji nude kombinaciju obrazovanja za stjecanje tradicionalnih i suvremenih  znanja i vještina.

Nacionalno udruženje obrtnika Compagnonnique utemeljeno je 1952. godine, a okuplja regionalna udruženja koja diljem Francuske imaju Tour de France sjedišta i obrazovne centre. Obrti su u članstvu nacionalnog udruženja i grupirani su unutar 7 ''društava-obrta'' po djelatnostima: 1. drvodjeljci, drvni graditelji, 2. stolari, bravari, metalci, 3. klesari, keramičari, zidari, 4. vodoinstalateri, gipsari, krovopokrivači, grijanje, uređenje, 5. soboslikari, dekorateri, 6. pekari, slastičari, 7. obrti za rad s kamenom. Unutar udruženja ima 15 obrta koje vode obrtnici porijeklom iz Hrvatske.

Compagnonnage pokret danas broji oko 45.000 članova, općenito se smatra posljednjim načinom ostvarivanja izvrsnosti u obrtničkoj struci te je upisan 2010. na UNESCO-v popis nematerijalne svjetske baštine u Europi. Tri su glavne skupine compagnons-a : 16-godišnjaci i stariji koji koji žele naučiti i/ili razviti svoje vještine u određenoj struci tako što se priključuju udruženju; polaznici obrazovnih programa koji traju od tri do pet godina i tijekom obrazovanja usvajaju znanja i vještine na ''Tour de France''-u (mijenjaju mjesta obrazovanja i prakse); obrtnici koji su položili majstorski ispit na temelju završnog rada kojeg su pregledali i ocijenili drugi obrtnici-mentori koji su članovi udruženja.

Prilog:

  1. Prijavni obrazac za 2. grupu (vodoinstalateri i instalateri grijanja i klimatizacije)
  2. Motivacijsko pismo (primjer s uputama za pisanje)
 

Najbolji smo!

  

 


Natjecanja
Međužupanijska natjecanja učenika - disciplina Kućne instalacije
Industrijsko obrtnička škola Nova Gradiška
Obrtna tehnička škola Split
Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija Zagreb
12.03.2020.
 
Sve informacije se mogu dobiti na e-adrese škola domaćina.
 

Zanimanja- programi
 
Strojarski tehničar  (4 god.) NOVO!
 
Instalater kućnih instalacija "JMO"
 
Instalater grijanja i klimatizacije "JMO" ili "C"
 
Plinoinstalater "JMO"
 
Vodoinstalater "JMO"
 
Rukovatelj samohodnim građ. strojevima "B"
 
Bravar "C"
 
Za pregledavanje sadržaja programa klikni na program!

Projekti
 
           
Projekt : IMprove COmpetences1
Dublin, Irska - 04.01.-19.01. 2019.
Toulouse, Francuska, 23.3.-7.4.2019.

PROJEKT "Pismenost za sadašnjost i budućnost"
prosinac 2017.-prosinac 2019.
Projekt "Kultura turizma"
siječanj 2017.-svibanj 2017.

       

PROJEKT "Employability through renewable energy"
Frankfurt, Njemačka 14.4.-29.4.2016
Braga, Portugal 16.4.-1.5.2016 
Güssing, Austrija 23.5.-27.5.2016.
Projekt "Unaprjeđenje obrazovanja odraslih temeljeno na inovativnom pristupu ‑ UHI Škotska“
Škotska 18.-24.4.2016.

Projekt Poduzetništvo i obrtništvo je IN
Zagreb, 11. 12. 2015.

     
PROJEKT „INSTALLER+“
Frankfurt, Njemačka
15.3-28.3. i 17.5.-30.5.2015.

      
PROJEKT „SKILL+PRACTICE“
Frankfurt, Njemačka
Padova, Italija
16.11.-6.12.2014.

Projekt „INNOvative methods and practice in VET – INNOVET“
Helsinki, Finska
18.-24. 5. 2014.

Leipzig, Njemačka
9.3. - 5.4.2014.

Praksa

Licencirane tvrtke za naukovanje po zanimanjima (JMO)

Za zanimanja koja nemaju oznaku "JMO" (jedinstveni model obrazovanja), praksa se može obavljati i u nelicenciranim tvrtkama!


Informiranje

Službenik za informiranje Škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija je Josip Rodin, prof.


Škole partneri

Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 4. 2013.

Ukupno: 947590
Danas: 11
preskoči na navigaciju